2η διανομή τροφίμων «ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ»

Συνεχίζουμε.
Την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012 προχωράμε στην δεύτερη διανομή τροφίμων στο Γαλάτσι.  Βασικά είδη διατροφής , προϊόντα της ελληνικής γης,  στην όσο το δυνατόν καλύτερη τιμή και ποιότητα .
Αποδείξαμε στην πράξη ήδη από την πρώτη διανομή τροφίμων αλλά αποδεικνύουμε και με αυτήν και τις επόμενες που θα ακολουθήσουν ότι  ότι ένας άλλος δρόμος είναι εφικτός για την κοινωνία μας.
Ο δρόμος της λαϊκής αυτοοργάνωσης , της αξιοπρέπειας, της ανιδιοτέλειας, της αντίστασης,της δημοκρατίας.
Συνεχίζουμε.
Εμείς όλοι, άνθρωποι απλοί, της διπλανής πόρτας,  συνεχίζουμε με
μεγαλύτερο κέφι και συμμετοχή γιατί  δεν αναθέτουμε τη ζωή μας σε
κανέναν, γιατί  δεν έχουμε ανάγκη τα μνημόνιά τους που διαλύουν την
χώρα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
Θα συνεχίσουμε για να τους αποδείξουμε ότι μπορούμε και οργανώνουμε τη
ζωή μας με βάση τις δικές μας ανάγκες και όχι με βάση τους εκβιασμούς
της Μέρκελ.

Το δελτίο παραγγελίας της 2ης διανομής τροφίμων είναι το παρακάτω:.

.

«Ποιοι είμαστε

Η Kίνηση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Γαλατσίου «»ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ»», είμαστε μια ανοικτή πρωτοβουλία ευαισθητοποιημένων πολιτών, που μέσω της εθελοντικής προσφοράς και δράσης αντιστεκόμαστε στα πρωτοφανή και συνεχώς εντεινόμενα φαινόμενα κοινωνικής διάλυσης και καταστροφής, που οφείλονται στις επιλογές όλων αυτών που κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα, και που οδήγησαν στην πρωτοφανή πολιτική, οικονομική και κοινωνική κρίση που την μαστίζει .                                                                                                                                                                                                                                          Το αποτυχημένο μοντέλο ανάπτυξης, η παραγωγική αποδιάρθρωση, τα κάθε λογής μνημόνια και δανειακές συμβάσεις, η λεηλασία σε μισθούς και συντάξεις, η συνεχώς αυξανόμενη ανεργία οδήγησαν στη ραγδαία φτωχοποίηση του πληθυσμού της χώρας.  Παιδιά που λιποθυμούν στα σχολεία, ουρές στα συσσίτια, άνθρωποι που ψάχνουν στα σκουπίδια, είναι εικόνες «συνηθισμένες».         Και ενώ το πρόβλημα του υποσιτισμού είναι ήδη εδώ,  μια χούφτα μεγάλες αλυσίδες λιανικής πώλησης τροφίμων ελέγχουν την διακίνηση τους και καθορίζουν τις τιμές κερδοσκοπώντας. Η τιμή που πληρώνει ο καταναλωτής, με την παρεμβολή πολλών μεσαζόντων, είναι πολλαπλάσια από την τιμή παραγωγού, και τα βασικά είδη διατροφής έγιναν πια δυσπρόσιτα. «»Δώστε ληγμένα στους φτωχούς»» αυτή είναι η λύση που βρήκαν οι ‘σωτήρες’ μας, για να μην ξεσηκωθούν οι πεινασμένοι, και για να αυξήσουν τα κέρδη τους οι επιχειρήσεις πουλώντας τρόφιμα που  θα έπρεπε να βρίσκονται στις χωματερές.                                                                                                                                                                                                                                             Με βάση τις παραπάνω διαπιστώσεις, δίνοντας την μάχη της επιβίωσης:

• Παρεμβαίνουμε στη διαδικασία διάθεσης των προϊόντων και καταργούμε στην πράξη μεσάζοντες και κερδοσκόπους, τον παρασιτισμό, τη διαφθορά και τη ‘’συναλλαγή’’ έτσι ώστε οι πολίτες να προμηθευτούν φτηνά και ποιοτικά βασικά είδη διατροφής, κατευθείαν από επιλεγμένους παραγωγούς, ή παραγωγικές συλλογικότητες. • Αντιστεκόμαστε και προσπαθούμε να δείξουμε έμπρακτα ότι υπάρχει ένας άλλος δρόμος, της αξιοπρέπειας, της αλληλεγγύης, της συμμετοχής, της αυτοοργάνωσης, της ανιδιοτέλειας, της κοινωνικής συνοχής, της δημοκρατίας, • Φέρνουμε στο προσκήνιο, όχι το κέρδος και τις ‘’αγορές’’, αλλά τον άνθρωπο, τη συμμετοχή, τη συλλογικότητα, την αλληλεγγύη. • Να οργανώσουμε την ζωή μας όχι με βάση την 8η ή 9η δόση του ΔΝΤ ή τον 35ο εκβιασμό της Μέρκελ αλλά με βάση τις δικές μας ανάγκες.

Η κίνηση δεν εξαρτάται από κανένα πολιτικό φορέα. Mέλος της είναι κάθε πολίτης που συμφωνεί με τις γενικές αρχές της και ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΕΝΕΡΓΑ στη λήψη και εκτέλεση των αποφάσεων της. Τα μέλη της είναι ισότιμα, δεν υπάρχουν οργανωτικά επίπεδα και μόνιμος διαχωρισμός καθηκόντων. Οι συνελεύσεις και οι επιτροπές της, συζητούν, αποφασίζουν και συντονίζουν τις δραστηριότητες της.

Δήλωση συμμετοχής                  στην κίνηση Επίθετο:
Όνομα:
Διεύθυνση:
Τηλ/νο:
e-Mail:
Η συμμετοχή στη δράση της κίνησης είναι εθελοντική και μπορεί να ανακληθεί ανά πάσα στιγμή.

 

———————————————————————————————–

6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012 – 1η διανομή τροφίμων

————————————————————————————————–

2 comments on “2η διανομή τροφίμων «ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ»

  1. Ο/Η Μπικάκης Ιωάννης λέει:

    Θα ήθελα να μεταφέρω μια δυσάρεστη εμπειρία από τη συμμετοχή μου (αγορά προϊόντων) στην πρώτη διανομή τροφίμων της κίνησης. Κανένας παραγωγός από αυτούς που είχα παραγγείλει τρόφιμα δεν μου έδωσε απόδειξη. Και για αυτούς που θέλουν να βιαστούν να με κακολογίσουν θα πω απλά ότι στην πρώτη παρόμοια κίνηση που είχε κάνει ο ίδιος ο δήμος Γαλατσίου πριν μερικούς μήνες, οι παραγωγοί τότε είχαν μαζί τους μπλοκ αποδείξεων και σου «κόβανε» (χωρίς να ρωτάνε αν θες ή όχι) αποδείξεις. Απλά για ενημέρωση των μελών (διοργανωτών) γιατί μου χτύπησε πολύ άσχημα. Και κάτι τελευταίο. Σε μερικά προϊόντα οι τιμές ήταν παραπλήσιες με αυτές των super market. Σε μία κίνηση σαν αυτή η όλη φιλοσοφία είναι να μοιραστούν την διαφορά στην τιμή οι αγρότες με τους καταναλωτές. Και τι εννοώ για όσους δεν κατάλαβαν. Αν π.χ. το ρύζι το πουλάει ο αγρότης στο χωράφι 1 ευρώ και στον καταναλωτή φτάνει 5 ευρώ (κέρδος μεσαζόντων 4 ευρώ), τότε μοιράζεται το κέρδος του μεσάζοντα (2 ευρώ) και η τιμή πώλησης πρέπει να είναι 3 ευρώ. Προσπαθώ όσο μπορώ να αγοράζω προϊόντα μέσω αυτής της μορφής την κινητοποίηση αλλά τα στραβά πρέπει να τα λέμε.

  2. Ο/Η Κίνηση Αντίστασης και Αληλεγύης Γαλατσίου ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ λέει:

    κε Μπικάκη
    Ξεκινώντας από το τέλος να σας πούμε ότι έχετε απόλυτο δίκιο ότι όλα τα στραβά πρέπει να τα λέμε. Έτσι μπορούμε να τα διορθώνουμε και να γινόμαστε καλύτεροι.
    Σχετικά με το ζήτημα των αποδείξεων.
    Οι παραγωγοί-αγρότες, που είναι ενταγμένοι στο «ειδικό καθεστώς ΦΠΑ», ΔΕΝ είναι υποχρεώμένοι από τον Νόμο και δεν έχουν την δυνατότητα να εκδίδουν αποδείξεις λιανικής πώλησης , είτε χειρόγραφες θεωρημένες από την αρμόδια ΔΟΥ, είτε με ταμειακή μηχανή. Υποχρεούνται μόνο στην έκδοση Δελτίου Αποστολής για την μεταφορά των προϊόντων τους. Στην προκείμενη περίπτωση εμπίπτουν σε αυτήν την κατηγορία αυτοί που διέθεσαν λάδι και μανιτάρια. (δεν γνωρίζω τι αποδείξεις εξέδιδαν πέρυσι οι πωλητές πατάτας και κατά πόσο ήσαν αγρότες-παραγωγοί)
    Οι υπόλοιποι που διέθεσαν αλεύρι, ρύζι, όσπρια κλπ δεν θεωρούνται αγρότες-παραγωγοί και είναι όντως υποχρεωμένοι από τον νόμο να εκδίδουν αποδείξεις λιανικής πώλησης είτε χειρόγραφες θεωρημενες, είτε με ταμειακή μηχανή. Και εξ όσων γνωρίζω έδιναν αποδείξεις στον κόσμο. Άλλωστε στην «συμφωνία» τους με την κίνηση Αντιστασης και Αλληλεγγύης Γαλατσίου Χωρίς Μεσάζοντες τους έχει τονιστεί η υποχρέωσή τους να εκδίδουν αποδείξεις άλλως ΔΕΝ δύναται να συμμετέχουν στις διανομές προϊόντων που προγραμματίζουμε.
    Σε κάθε περίπτωση ζητάτε-απαιτείτε την έκδοση αποδείξεων και σε τυχόν άρνησή τους ενημερώστε εκείνη την στιγμή τα μέλη της κίνησης που παρευρίσκονται στον χώρο.
    Σχετικά με τις τιμές των προϊόντων. Προσπάθειά μας είναι να επιτυγχάνουμε όσον το δυνατόν ποιοτικά προϊόντα στις χαμηλότερες τιμές. Πείτε μας σε τι αναφέρεστε, γιατί ακριβώς όλως λέτε, το κέρδος των μεσαζόντων προσπαθούμε να το μοιράζονται παραγωγοί και καταναλωτές.
    Και όχι μόνο όμως. Εξ ίσου και ίσως σημαντικότερο μέλημά μας είναι η κοινωνία, οι απλοί άνθρωποι να μάθουν να αυτοοργανόνονται , χωρίς να αναθέτουν την ζωής τους σε κανέναν , να καθορίζουν την ζωή τους με βάση τις δικές τους ανάγκες και όχι με βάση τις ανάγκες μεσαζόντων, τοκογλύφων, Γιούγκερ, Σόϊμπλε κλπ…..

    Κίνηση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Γαλατσίου ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ

    xmesazontes@gmail.com

Σχολιάστε