Ας ακούσουμε τη σιωπή…

3Ας ακούσουμε τη σιωπή…

Κάθε μέρα που περνά, βλέποντας τον τόπο και την κοινωνία να βουλιάζουν, αναζητάμε κάτι για να πιαστούμε, να κρατηθούμε, να αντέξουμε.

Στο σπίτι μετράμε κέρματα και δόσεις, ένας άνεργος, ένας άρρωστος, κάποιος στο εξωτερικό, απειλές από παντού και ψέματα που παρουσιάζουν το μαύρο άσπρο. Και όσο αναρωτιέται κανείς πώς μπορεί να επιβιώσει, απελπίζεται, και δεν ελπίζει σε κάτι καλύτερο. Ο πόνος είναι μεγάλος όπως και το κρίμα για όσα συντελούνται. Δεν είμαστε χαζοί, ξέρουμε πολύ καλά ότι η κοινωνία και η χώρα για να επιβιώσουν έχουν μεγάλους εχθρούς να αντιπαλέψουν.

Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα. Όπως ξέρουμε επίσης ότι η απλή καταγγελία είναι λίγη και δεν φτάνει για να εκφράσει τον ψυχικό κόσμο των ανθρώπων. Κουραστήκαμε πια με την καταγγελία.

Δες τε όμως

Σε όλη τη χώρα, σε κάθε γωνιά της, κινήσεις και μικρές συλλογικότητες, άτομα που δραστηριοποιούνται με μεράκι και κέφι. Ένας διάχυτος και πολυποίκιλος τύπος δραστηριοτήτων αναβλύζει που μπορεί να εντοπιστεί στο διαδίκτυο, στον πολιτισμό, στην ονομαζόμενη κοινωνική και συνεταιριστική οικονομία, στα δίκτυα αλληλοβοήθειας και αλληλεγγύης. Ένας μικρός αλλά πολυπληθής γαλαξίας που ονειρεύεται, έχει κριτήριο και είναι φορέας γνώσης και πρακτικών.

Και δίπλα σε όλα αυτά σιωπή. Αλλά σιωπή με άποψη,  με πληθώρα συναισθημάτων,  σκέψεις, πόθους, ανάγκες, απελπισία, θυμό και οργή.

Φέτος θα περάσουμε δύσκολο φθινόπωρο και ακόμα πιο δύσκολο χειμώνα. Όχι βέβαια όλοι με τον ίδιο τρόπο.

Μήπως πρέπει να κλείσουμε τα αυτιά μας στο ψέμα, να εξοστρακίσουμε από τη δημόσια σφαίρα τους ψεύτες και τους ψεύτικους;

a7236_nΜήπως πρέπει να αρχίσουμε να πλέκουμε μια άλλη πρόταση ζωής, μια στάση με νόημα, μια εναλλακτική πρόταση; Δεν μπορεί να μην υπάρχει. Και ασφαλώς θα είναι έργο, όχι “σωτήρων”,
αλλά ανθρώπων ποιητών ζωής και κοινωνίας, ανθρώπων που ενεργούν αλλά και όταν πρέπει σωπαίνουν για να ακουστούν…

 

 «Δεν είμαστε ποιητές σημαίνει…»

Δεν είμαστε ποιητές σημαίνει φεύγουμε,
σημαίνει εγκαταλείπουμε τον αγώνα,
παρατάμε τη χαρά στους ανίδεους,
τις γυναίκες στα φιλιά του ανέμου
και στη σκόνη του καιρού.

Σημαίνει πως φοβόμαστε
και η ζωή μάς έγινε ξένη,
ο θάνατος βραχνάς.

Εμείς ξεκινήσαμε και συνεχίζουμε. Μέσα στο ψέμα και την καταστροφή, κυοφορούνται απαντήσεις και λύσεις λυτρωτικές, ανθεκτικές, σπέρμα ζωής και όχι θανάτου.
kerasies1

Δείτε εδώ τα σχετικά με την 22η Διανομή τροφίμων

2 comments on “Ας ακούσουμε τη σιωπή…

  1. […] Εμείς ξεκινήσαμε και συνεχίζουμε. Μέσα στο ψέμα και την καταστροφή, κυοφορούνται απαντήσεις και λύσεις λυτρωτικές, ανθεκτικές, σπέρμα ζωής και όχι θανάτου. Προχωράμε στην 22η Διανομή τροφίμων από τον Συνεταιρισμό «Χωρίς Μεσάζοντες Γαλατσίου» από το Σάββατο 1 Οκτωβρίου έως την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016. Παραγγελίες-Πληροφορίες : http://www.xmesazontes.gr τηλ. 210 2912528 – 210 2929418 Τελευταία ημέρα παραγγελιών 26 Σεπτεμβρίου 2016. […]

  2. […] Εμείς ξεκινήσαμε και συνεχίζουμε. Μέσα στο ψέμα και την καταστροφή, κυοφορούνται απαντήσεις και λύσεις λυτρωτικές, ανθεκτικές, σπέρμα ζωής και όχι θανάτου. Προχωράμε στην 23η Διανομή τροφίμων από τον Συνεταιρισμό «Χωρίς Μεσάζοντες Γαλατσίου» από την Τρίτη 1 Νοεμβρίου έως την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016. Παραγγελίες-Πληροφορίες : http://www.xmesazontes.gr τηλ. 210 2912528 – 210 2929418 Τελευταία ημέρα παραγγελιών Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016. […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s