ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ

19 Διανομή τροφίμων

XM 19 DIANOMH smallΞεκίνησαν οι παραγγελίες για την  19η διανομή τροφίμων από τον συνεταιρισμό  «Κίνηση Αντίστασης και Αλληλεγγύης ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ» θα πραγματοποιηθεί την στις 1-2-4-5 Απριλίου 2016 στην έδρα του συνεταιρισμού Λυσίου 6- Γαλάτσι.
-Για τις παραγγελίες σας επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Συνεταιρισμούwww.xmesazontes.gr
-Το έντυπο παραγγελίας σε μορφή pdf
 
σε μορφή word

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΜΑΣ

 • Στο στέκι «Παίρνω Αμπάριζα» (Λυσίου κ Γαλακήδων 11) και στο συνεταιρισμό «Χωρίς Μεσάζοντες» Γαλατσίου (Λυσίου 6) συγκεντρώνουμε τρόφιμα , είδη καθαριότητας και υγιεινής, που διαθέτουμε σε συμπολίτες μας που τα έχουν ανάγκη. Την προσπάθεια αυτή στηρίζουν ο συνεταιρισμός, οι συνεργαζόμενοι με αυτόν παραγωγοί, συμπολίτες και φίλοι.

Βοήθησε και εσύ υπολογίζοντας στην παραγγελία σου κάτι για κάποιον που το έχει ανάγκη.

 • Επίσης συγκεντρώνουμε φάρμακα για την ενίσχυση του Φαρμακείου Αλληλεγγύης στα Πατήσια (Ταϋγέτου 60   τηλ. 210 2012013 – 697 853980

—————————————-

 XM 18 DIANOMHAsmallΗ 18η διανομή τροφίμων από τον συνεταιρισμό  «Κίνηση Αντίστασης και Αλληλεγγύης ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ» θα πραγματοποιηθεί την στις1-2-3-4 Μαρτίου 2016στην έδρα του συνεταιρισμού Λυσίου 6- Γαλάτσι.
-Για παραγγελίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Συνεταιρισμούwww.xmesazontes.gr
-Το έντυπο παραγγελίας σε μορφή pdf
 
σε μορφή word

Συγκεντρώνουμε  τυποποιημένα προϊόντα  για την ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου της κίνησης Αντίστασης και Αλληλεγγύης Γαλατσίου  «χωρίς μεσάζοντες»

(γάλατα – ζυμαρικά – ρύζι  – όσπρια – αλεύρι – λάδι – ζάχαρη – καφέ – χυμούς – είδη ατομικής υγιεινής – είδη για την οικιακή καθαριότητα )

 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ
Συγκεντρώνουμε φάρμακα  και ενισχύουμε
Το Φαρμακείο Αλληλεγγύης στα Πατήσια.

Ταϋγέτου 60   τηλ. 210 2012013 – 697 8539803

http://koinonikofarmakeio.blogspot.gr/

 Όλα τα είδη συγκεντρώνονται:

 στο στέκι παίρνω αμπάριζα (Λυσίου κ Γαλακήδων 11) στο συνεταιρισμό Χωρίς Μεσάζοντες Γαλατσίου (Λυσίου 6)

 http://www.xmesazontes.gr  

https://pernoampariza.wordpress.com/

τηλ. 210 2912528 – 210 2929418

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

————————————————–

 

 

17 η Διανομή τροφίμων

XM 17 DIANOMH-SMALLΗ 17η διανομή τροφίμων από τον συνεταιρισμό  «Κίνηση Αντίστασης και Αλληλεγγύης ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ» θα πραγματοποιηθεί την στις 1-2-3 και 5 Φεβρουαρίου 2016 στην έδρα του συνεταιρισμού Λυσίου 6- Γαλάτσι.
-Για παραγγελίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Συνεταιρισμούwww.xmesazontes.gr
-Το έντυπο παραγγελίας σε μορφή pdf
και σε μορφή word

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΣΤΙΚΟΣ  ΜΗ  ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΣ  ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ

Είναι μια αυτόνομη ένωση προσώπων που συγκροτείται εθελοντικά, έχει νομική μορφή που επιτρέπει στα μέλη της να «συνασπιστούν – συνεργαστούν» νομότυπα, συστηματικά, δημοκρατικά, και σε σταθερή βάση, με σκοπό την εξασφάλιση επιλεγμένων και ελεγμένων από τους ίδιους ειδών διατροφής στην καλύτερη δυνατή σχέση τιμής και ποιότητας, καθώς και την αντιμετώπιση των κοινών κοινωνικών και πολιτιστικών αναγκών και επιδιώξεών τους.

Οι καταναλωτικοί Συνεταιρισμοί, λειτουργούν χρόνια στην υπόλοιπη Ευρώπη ως κυματοθραύστες στην άνοδο των τιμών. Αγοράζοντας μαζικά, ακυρώνοντας τους μεσάζοντες, πληρώνοντας τους παραγωγούς σε δίκαιες τιμές, εξοικονομώντας λειτουργικά έξοδα, δουλεύοντας με ελάχιστο περιθώριο κέρδους, καταφέρνουν και ρίχνουν τις τιμές.

Μέλη στον συνεταιρισμό μπορούν να γίνουν ενήλικα φυσικά πρόσωπα ανεξάρτητα από επαγγελματική, εθνική, φυλετική, πολιτική ή θρησκευτική ταυτότητα αγοράζοντας μια Συνεταιριστική Μερίδα αξίας 20 Ευρώ.

Η συμμετοχή στο Συνεταιρισμό είναι εθελοντική. Το όποιο πλεόνασμα προκύπτει από την εμπορική του δραστηριότητα δεν μοιράζεται στα μέλη του αλλά επιστρέφει σ’ αυτά και στην τοπική κοινωνία μέσα από τους κοινωνικούς σκοπούς και δράσεις του.

ΓΙΑΤΙ   ΓΡΑΦΟΜΑΣΤΕ   ΣΤΟ   ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ;

 • Γιατί οι ανάγκες των καιρών απαιτούν από όλους μας να δρούμε συλλογικά και με αλληλεγγύη.
 • Γιατί ο συνεταιρισμός σε αντίθεση με την ‘’αγορά’’ δεν επιδιώκει το κέρδος αλλά το αμοιβαίο όφελος καταναλωτή – παραγωγού.
 • Γιατί αποφασίζουμε και ελέγχουμε οι ίδιοι όχι μόνο το είδος αλλά και την ποιότητα των προϊόντων που καταναλώνουμε.
 • Γιατί αγοράζοντας μαζικά, χωρίς μεσάζοντες, ρίχνουμε τις τιμές σε βασικά αγαθά.
 • Γιατί στηρίζουμε τον Έλληνα παραγωγό και μεταποιητήδίνοντάς του πρόσβαση στην κατανάλωση.
 • Γιατί με την αλληλοβοήθεια ωθούμε στη συμμετοχή όποιον και όποια έχει ανάγκη.
 • Γιατί παίρνουμε όλες τις σημαντικές αποφάσεις συναινετικά, ισότιμα και δημοκρατικά.
 • Γιατί αξιοποιούμε τον πλούτο των διαφορετικών απόψεων και συνδυάζουμε το ατομικό με το συλλογικό όφελος και το όφελος της γειτονιάς μας.

 

Γιατί…

OLOI MAZI

————————————————-

Ήρθε η ώρα να κάνουμ11033726_357704367769582_3602494347505566838_nε το επόμενο βήμα.

Με την πεποίθηση ότι ένας λαός για να παλέψει για την σωτηρία του πρέπει πρώτα απ’όλα να δώσει τον αγώνα της επιβίωσης, οικοδομούμε ένα ευρύτερο και καλύτερα οργανωμένο δίκτυο υποστήριξης και αλληλεγγύης.

Ήρθε η ώρα, με βάση την εμπειρία που αποκομίσαμε από την εδώ και δυόμιση χρόνια πολύπλευρη δράση μας στην πόλη στηριγμένοι σε όλους εσάς που αγκαλιάσατε την προσπάθεια μας, να κάνουμε ένα βήμα πιο μπροστά.

Ιδρύουμε στην πόλη μας έναν αστικό, καταναλωτικό μη κερδοσκοπικό συνεταιρισμό

– Ανιχνεύουμε άλλους τρόπους οργάνωσης της διανομής τροφίμων χωρίς τους κάθε λογής μεσάζοντες. – Αποφασίζουμε οι ίδιοι για τα προϊόντα που καταναλώνουμε. – Συνεργαζόμαστε απ’ ευθείας με παραγωγούς, σε μόνιμη και σταθερή βάση. – Κατεβάζουμε τις τιμές σε είδη βασικής ανάγκης. – Στηρίζουμε τον μικρομεσαίο Έλληνα παραγωγό δίνοντας του πρόσβαση στην κατανάλωση. – Καλύπτουμε τις καθημερινές μας ανάγκες πέρα από τη λογική του κέρδους.

Στην κοινωνική διάλυση απαντάμε με συλλογικότητα, κοινωνική συνοχή, αλληλοβοήθεια και συνεταιριστικό πνεύμα

Ελάτε να συνεταιριστούμε (συνεργαστούμε).Για να φτιάξουμε ένα πολύπλευρο δίκτυο αλληλεγγύης, μια κοινότητα αξιοπρέπειας, δημοκρατίας, αμοιβαίας εμπιστοσύνης, ανιδιοτέλειας, αλληλοσεβασμού και αλληλοεκτίμησης.

Μια κοινότητα που θα έχει σκοπό το συλλογικό όφελος, το όφελος της γειτονιάς μας και όχι το ατομικό κέρδος.

ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

Παραγγελίες για την 13η Διανομή τροφίμων στην ιστοσελίδα:
http://www.xmesazontes.gr

Πληροφορίες:
Κοινωνικός και πολιτιστικός χώρος» παίρνω Αμπάριζα»
Γαλακηδών 11 Γαλάτσι
τηλ. 210 2929 418

—————————————————

Είμαστε έτοιμοι για το επόμενο βήμα

XM 12 DIANOMHSMALLΈκλεισαν δύο χρόνια διανομών τροφίμων  ”ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ” στην πόλη μας. Δύο χρόνια συνεχούς  προσπάθειας για να αποδείξουμε έμπρακτα ότι ο δρόμος της λαϊκής αυτοοργάνωσης , της συμμετοχής, της αξιοπρέπειας, της ανιδιοτέλειας, προσπάθειας για της αντίστασης και της δημοκρατίας είναι όχι μόνο αναγκαίος αλλά και εφικτός για την κοινωνία μας. Με την πεποίθηση ότι ένας λαός για να παλέψει για τη σωτηρία του πρέπει πρώτα απ’ όλα να δώσει τον αγώνα της επιβίωσης προσπαθήσαμε  να οργανώσουμε ένα δίκτυο υποστήριξης και αλληλεγγύης.
Καταφέραμε τα δύο αυτά χρόνια να διανείμουμε 350 τόνους τρόφιμα ”ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ” και να δώσουμε  δωρεάν 7 τόνους τρόφιμα σε οικογένειες της πόλης μας που αδυνατούν να αγοράσουν. Δημιουργήσαμε τμήμα για δωρεάν συμβουλευτικές υπηρεσίες σε υπερχρεωμένα νοικοκυριά, διοργανώσαμε χαριστικά παζάρια με ρουχισμό, και σχολικά είδη, κάνουμε δωρεάν μαθήματα ξένων γλωσσών, οργανώνουμε δράσεις ανέργων. Πάνω απ’ όλα όμως αποτελούμε μια μικρή κοινότητα ενεργών πολιτών που μπορούν να συζητούν, να σχεδιάζουν, να δρουν να κοιτάζονται στα μάτια,  και να ονειρεύονται.

Σύμφωνα με τον νόμο 4264/155/2014, που ψηφίστηκε πρόσφατα, οι αγορές ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ απαγορεύονται. Η κυβέρνηση επιχειρεί να διαλύσει κάθε μορφή διακίνησης προϊόντων, που διατηρεί την ανεξαρτησία της  από τον έλεγχο των μεγάλων κυκλωμάτων και συμφερόντων της αγοράς τροφίμων.
Προσπαθούν να ακυρώσουν τη σχέση αμοιβαίου οφέλους καταναλωτή – παραγωγού και  να καταργήσουν τον έλεγχο ποιότητας και τιμής από τον καταναλωτή. Επαναφέρουν έτσι την κερδοσκοπία, τα λαδώματα, τους προνομιούχους που παίρνουν τις άδειες, τη χειραγώγηση και τον έλεγχο των τιμών.
Εμείς όμως όχι μόνο θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την επιβίωση και τις διανομές ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ, αλλά είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε ένα βήμα παραπέρα.
Είμαστε έτοιμοι να δημιουργήσουμε στην πόλη μας έναν αστικό μη κερδοσκοπικό καταναλωτικό συνεταιρισμό ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ και γύρω απ’αυτόν ένα πολύπλευρο δίκτυο, συμμετοχής και αλληλεγγύης. Μια κοινότητα ενεργών πολιτών που θα έχει αναφορά στις ανάγκες μας και θα επιχειρεί να οικοδομήσει ένα διαφορετικό σύστημα αξιών, κοινωνικών δομών και οικονομικών σχέσεων.

ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

Παραγγελίες για την 12η Διανομή τροφίμων στην ιστοσελίδα:
http://www.xmesazontes.gr

Πληροφορίες:
Κοινωνικός και πολιτιστικός χώρος» παίρνω Αμπάριζα»
Γαλακηδών 11 Γαλάτσι
τηλ. 210 2929 418

 ——————————————-

XM 11 DIANOMH2sm  Παρά το ύπουλο χτύπημα της κυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου ενάντια στις κινήσεις αλληλεγγύης και το κίνημα “ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ” με την ψήφιση του νόμου για την “απαγόρευση του υπαίθριου εμπορίου”, η Kίνηση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Γαλατσίου ”ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ” συνεχίζει τις διανομές τροφίμων.
Η κυβέρνηση αντί πατάξει την αισχοκέρδεια  και να βάλει ένα φρένο στους νταβατζήδες της αγοράς  ανέλαβε την εξόντωση των κινημάτων αλληλεγγύης.
Εμείς, με την υποστήριξη του λαού του Γαλατσίου, συνεχίζουμε προσπαθώντας να ανακουφίζουμε χιλιάδες συμπολίτες μας από τις συνέπειες της πολιτικής τους.
Συνεχίζουμε αντιστεκόμενοι σε κάθε νέα ασέλγεια που επιχειρούν εναντίον μας όπως ο ΕΝΦΙΑ.

Ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας φόρος άδικος και αντισυνταγματικός, που στοχοποιεί τους μισθωτούς, τους άνεργους τα μικρομεσαία στρώματα, τον πληθυσμό  της υπαίθρου και αφήνει στο απυρόβλητο τον πλούτο.

Επιπλέον πρόκειται για την φορολόγηση ιδιοκτησίας που είναι όχι μόνο απρόσοδη, πολλαπλά φορολογημένη, αλλά και επιβαρυμένη με υποθήκες, κατασχέσεις κ.λ.π.     Το αίτημα είναι ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Ο ΕΝΦΙΑ, να σταματήσει η φτωχοποίηση  της κοινωνίας, να τελειώνουμε με τις πολιτικές που μας έφεραν ως εδώ.

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑλτη  ΤΩΡΑ !                                       

ΔΙΚΑΙΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ                                         

ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ !                                  

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

enfia

Για διευκόλυνση όλων μας ηλεκτρονικές παραγγελίες στον παρακάτω σύνδεσμο

  http://www.xmesazontes.gr/

Το έντυπο παραγγελίας μπορείτε να το δείτε εδώ :

        Σε μορφή excel

———————————————————————————————————————————————–

 

XM 10 DIANOMHAsmall

Ποιοί είμαστε.
Η Kίνηση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Γαλατσίου ”ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ», είμαστε μια ανοικτή πρωτοβουλία ευαισθητοποιημένων πολιτών, που μέσω της εθελοντικής προσφοράς και δράσης αντιστεκόμαστε στα πρωτοφανή και συνεχώς εντεινόμενα φαινόμενα κοινωνικής διάλυσης και καταστροφής, που οφείλονται στις επιλογές όλων αυτών που κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα, και που οδήγησαν στην πρωτοφανή πολιτική, οικονομική και κοινωνική κρίση που την μαστίζει .

Ξεκινήσαμε λίγοι και ήδη είμαστε 160 πολίτες που μέσα από την εθελοντική μας δράση καταφέραμε τον
προηγούμενο χρόνο:
– να διανείμουμε 350 τόνους τρόφιμα χωρίς μεσάζοντες στην πόλη μας,
– να δώσουμε δωρεάν 7 τόνους τρόφιμα σε οικογένειες της πόλης μας που αδυνατούν να αγοράσουν,
– και δημιουργήσαμε τμήμα για δωρεάν συμβουλευτικές υπηρεσίες σε υπερχρεωμένα νοικοκυριά.
Αποδείξαμε έτσι έμπρακτα ότι ένας άλλος δρόμος είναι εφικτός για την κοινωνία μας.
Ο δρόμος της λαϊκής αυτοοργάνωσης , της συμμετοχής, της αξιοπρέπειας, της ανιδιοτέλειας, της αντίστασης,
Συνεχίζουμε τώρα εμείς όλοι, άνθρωποι απλοί, της διπλανής πόρτας, συνεχίζουμε με μεγαλύτερο κέφι και
συμμετοχή γιατί έχουμε άλλες προτεραιότητες άλλα οράματα και προτάσεις που απαντούν στις ανάγκες
μιας κοινωνίας ενεργών πολιτών, μιας κοινωνίας αλληλεγγύης και άλλων αξιών.
ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ
Να ανατρέψουμε αυτούς που ανέτρεψαν τις ζωές μας
Για να μην πεινάσει κανείς στην πόλη μας
Για να μην λιποθυμήσει κανένα παιδί στα σχολεία του Γαλατσίου
Για να κερδίσουμε πάλι όσα μας στέρησαν
Για να οργανώσουμε διαφορετικά τη ζωή μας
Για μια πόλη όρθια και αξιοπρεπή.

Για απ’ ευθείας ηλεκτρονική παραγγελία στην ιστοσελίδα:
http://www.xmesazontes.gr

 Το έντυπο παραγγελίας μπορείτε να το δείτε εδώ :

Σε μορφή pdf

Σε μορφή excel

—————————————————-

—————————————————– Ξεκινήσαμε λίγοι  και ήδη είμαστε
160 πολίτες που μέσα από την εθελοντική μας δράση και τη δική σας στήριξη και συμμετοχή καταφέραμε στις 8 διανομές που κάναμε τον προηγούμενο
χρόνο:

– Να διανείμουμε 280 τόνους τρόφιμα χωρίς μεσάζοντες στην πόλη μας
-Να δώσουμε  δωρεάν 4,5 τόνους τρόφιμα σε οικογένειες της πόλης μας που αδυνατούν να αγοράσουν
-Δημιουργήσαμε τμήμα για δωρεάν συμβουλευτικές υπηρεσίες σε υπερχρεωμένα νοικοκυριά
-Διοργανώσαμε χαριστικά παζάρια με σχολικά είδη και ρουχισμό,
-Διανείμαμε δωρεάν βρεφικό γάλα σε οικογένειες που είχαν ανάγκη,
-Συγκροτήσαμε ομάδα ανέργων που με τις δράσεις της προσπαθεί να στηρίξει την πιο ευάλωτη σήμερα κοινωνική ομάδα
Αποδεικνύουμε  έτσι έμπρακτα ότι ένας άλλος δρόμος είναι εφικτός για την κοινωνία μας.
Ο δρόμος της λαϊκής αυτοοργάνωσης , της συμμετοχής, της αξιοπρέπειας, της ανιδιοτέλειας, της αντίστασης, της δημοκρατίας.
Και περπατώντας τον, αλλάζουμε και εμείς, γινόμαστε καλύτεροι, φοβόμαστε λιγότερο, δεν είμαστε μόνοι, είμαστε πολλοί και αποφασισμένοι. Έχουμε δικαίωμα στη ζωή, στο όνειρο, στο μέλλον, και το διεκδικούμε.
Δεν αναθέτουμε τη ζωή μας σε κανέναν επίδοξο σωτήρα, άλλωστε μας
“έσωσαν” έως τώρα, πολλοί και πολλές φορές!
Δεν θέλουμε άλλο!
Δημοκρατία, Τροφή, Στέγη, Παιδεία, Υγεία, Πολιτισμός, Δημόσιος χώρος, δεν είναι για μας συζητήσεις στα κανάλια, είναι δική μας πια υπόθεση, είναι δικαιώματα και προτεραιότητες ζωής,
οδηγός για δράση
Να φτιάξουμε ομάδες δράσης και αλληλεγγύης σε κάθε γειτονιά
Η πόλη μας πρέπει να αλλάξει και θα αλλάξει. Θα φροντίσουμε εμείς γι’αυτό.
                  ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

XM 9 DIANOMHASMALL

Κατεβάστε το έντυπο παραγγελίας :
Σε μορφή pdf
Σε μορφή excel
Σε μορφή jpg

Για τις παραγγελίες στο xmesazontes@gmail.com ή ηλεκτρονικά στο www.xmesazontes.gr

———————————————————————–

«Στην Ελλάδα της ανθρωπιστικής κρίσης και της ταπείνωσης και αφού έχουν σακατέψει μισθούς, συντάξεις και μικρομεσαίες επιχειρήσεις , τρόϊκα και κυβέρνηση, εξυφαίνουν την νέα τους επίθεση ενάντια στην ελληνική κοινωνία.
Στόχος τους αυτήν την φορά τα σπίτια μας και η ιδιοκτησία, αίροντας κάθε μέτρο στοιχειώδους προστασίας της.
Από 1η Ιανουαρίου 2014, κατ΄ εντολή της τρόϊκα, αίρεται η προστασία από πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας όσο και οποιαδήποτε άλλου ακινήτου ενώ καταργείται και το όριο προστασίας από πλειστηριασμούς μέχρι 200.000.»   


PLEISTHRIASMOI       

 ————————————————————————————–
XM 8 DIANOMHAsmall

Την Κυριακή 8Δεκεμβρίου  2013 θα πραγματοποιηθεί η 8η διανομή τροφίμων χωρίς μεσάζοντες από την Κίνηση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Γαλατσίου.

Κατεβάστε το έντυπο της 8ης παραγγελίας :
Σε μορφή xls
Σε μορφή pdf
Σε μορφή jpg

Για τις παραγγελίες σας :
www.xmesazontes.gr  ή
xmesazontes@gmail.com

================================================
================================================

                                                                                   ================================================                                                               

Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013 θα πραγματοποιηθεί η 7η διανομή τροφίμων χωρίς μεσάζοντες από την Κίνηση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Γαλατσίου. Εν τω μεταξύ συνεχίζεται στο στέκι «Αμπάριζα» η ΔΩΡΕΑΝ διάθεση βρεφικού γάλακτος «ΔΕΛΤΑ ADVANCE» για βρέφη  0-6 μηνών και 6-12 μηνών. Για πληροφορίες : 6944 723 421 Στέργιος Θεοδωρίδης 6973 748 253 Άρης Παπαδοκωστόπουλος ή στο μέιλ : xmesazontes@gmail.com

Ξεκινήσαμε λίγοι  και ήδη είμαστε 160 πολίτες που μέσα από την εθελοντική μας δράση καταφέραμε τον προηγούμενο χρόνο:
-να διανείμουμε 250 τόνους τρόφιμα χωρίς μεσάζοντες στην πόλη μας,
– να δώσουμε  δωρεάν 4 τόνους τρόφιμα σε οικογένειες της πόλης μας που αδυνατούν να αγοράσουν.
– δημιουργήσαμε τμήμα για δωρεάν συμβουλευτικές υπηρεσίες σε υπερχρεωμένα νοικοκυριά
– διοργανώσαμε χαριστικό παζάρι με σχολικά είδη και ήδη
– διανέμουμε δωρεάν βρεφικό γάλα σε οικογένειες που έχουν ανάγκη.

Αποδείξαμε έτσι έμπρακτα ότι ένας άλλος δρόμος είναι εφικτός για την κοινωνία μας.

Ο δρόμος της λαϊκής αυτοοργάνωσης , της συμμετοχής, της αξιοπρέπειας, της ανιδιοτέλειας, της αντίστασης, της δημοκρατίας.

Συνεχίζουμε τώρα εμείς όλοι, άνθρωποι απλοί, της διπλανής πόρτας,  συνεχίζουμε με μεγαλύτερο κέφι και συμμετοχή. Δεν αναθέτουμε τη ζωή μας σε κανέναν επίδοξο δήμαρχο, σε κανέναν εκπρόσωπο του σάπιου πολιτικού συστήματος που με τις πολιτικές και τα μνημόνια τους διέλυσαν τη χώρα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια

– Για να μην πεινάσει κανείς στην πόλη μας,
– για να μην λιποθυμήσει κανένα παιδί στα σχολεία του Γαλατσίου,
– για μια πόλη όρθια και αξιοπρεπή.

Θα συνεχίσουμε για να τους αποδείξουμε ότι μπορούμε και οργανώνουμε τη ζωή μας με βάση τις δικές μας ανάγκες και όχι με βάση τους εκβιασμούς της Μέρκελ.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ
—————————-
Κατεβάστε το έντυπο παραγγελίας :
Σε μορφή xls
Σε μορφή pdf
Σε μορφή jpg
7DELTIOTEL1

———————————————————————————————————

GIORTH AFISAAAAAB

———————————————————————————————-XM 5 DIANOMHSM

Την Κυριακή 14 Απριλίου 2013 στο Άλσος Βεϊκου από 08:00 έως 14:00 θα πραγματοποιηθεί η 5η διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης από την Κίνηση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Γαλατσίου Χωρίς μεσάζοντες.
Στην διάρκεια της διανομής θα συγκεντρώνονται φάρμακα για το «Φαρμακείο Αλληλεγγύης του 5ου Διαμερίσματος Αθήνας» όπου μπορούν όλοι οι πολίτες του Γαλατσίου να απευθύνονται σε περίπτωση που έχουν ανάγκη από φάρμακα.
Επίσης θα συγκεντρώνονται τρόφιμα που θα διανεμηθούν σε οικογένειες που έχουν ανάγκη.
Καλούμε τους πολίτες του Γαλατσίου να συνδράμουν σε αυτήν την προσπάθεια.

Κάντε κλικ στους παρακάτω συνδέσμους για να κατεβάσετε το έντυπο παραγγελίας.

Σε μορφή pdf
Σε μορφή xls
Σε μορφή jpg

Η παραλαβή των παραγγελιών γίνεται στον κοινωνικό και πολιτιστικό χώρο «Παίρνω Αμπαριζα» Γαλακηδών 11-Γαλάτσι, ή τηλεφωνικά ή και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

5dianomh1
—————————————————————————————————XM 4 DIANOMHB

Συνεχίζουμε
Συνεχίζουμε προσπαθώντας να δώσουμε μια απάντηση στην τεράστια ανθρωπιστική κρίση που σοβεί στην κοινωνία, μια απάντηση στο «τρομερό σήμερα».
Με την συμμετοχή νέων και «παλιών» μελών η Κίνηση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Γαλατσίου οργανώνει την 4η διανομή τροφίμων στην πόλη μας την Κυριακή 3 Μαρτίου 2013.
Δεν αναθέτουμε την ζωή μας σε κανέναν, αποδεικνύουμε ότι υπάρχει και άλλος δρόμος. Της Αντίστασης , της Αλληλεγγύης, της Ανιδιοτέλειας, της Δημοκρατίας.
————————————————————————————————-
Κάντε «κλικ» στο παρακάτω σύνδεσμο για να λάβετε το έντυπο παραγγελίας:

ΔΕΛΤΙΟ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ 4ης ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ή εδώ σε μορφή pdf : 4η Διανομή τροφίμων
———————————————————————————————–

ΣΗΜΕΙΑ ΣΤΟ ΓΑΛΑΤΣΙ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΝΤΥΠΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ

[ΕΔΩ σε μορφη pdf]   ή    [ ΕΔΩ σε μορφή xls]
————————————————————————————————

Για να δηλώσετε μέλος στην Κίνηση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Γαλατσίου Χωρίς Μεσάζοντες συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και στείλτε την στο xmesazontes@gmail.com:

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ  ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

4DELTIOPARAG

==================================================================================

1xm-3-dianomha

Η Κίνηση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Γαλατσίου-χωρίς μεσάζοντες σας ενημερώνει ότι μετά από απόφαση της γενικής συνέλευσης και στην προσπάθεια να δώσουμε μια απάντηση στην τεράστια ανθρωπιστική κρίση που βιώνει η χώρα μας και στο επισιτιστικό πρόβλημα που συνεχώς διογκώνεται διοργανώνει την 3η διανομή τροφίμων την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013.
Διαδώστε τις δράσεις της κίνησης.
Η συμμετοχή, οι ιδέες και οι απόψεις του καθένα είναι απαραίτητες για την ακόμη καλύτερη πραγμάτωση των σκοπών της κίνησης.
Οι απλοί καθημερινοί άνθρωποι ας πάρουμε την ζωή μας στα χέρια μας , υπάρχει κι άλλος δρόμος.
Κάντε «κλικ» στο παρακάτω σύνδεσμο για να λάβετε το έντυπο παραγγελίας:

ΔΕΛΤΙΟ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ 3ης ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ή εδώ σε μορφή pdf : 3η Διανομή τροφίμων

Για να δηλώσετε εθελοντής ή εθελόντρια στην Κίνηση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Γαλατσίου Χωρίς Μεσάζοντες συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και στείλτε την στο xmesazontes@gmail.com:

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

3 dianomh

————————————————————————————–

—————————————————————————————

Συνεχίζουμε.
Την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012 προχωράμε στην δεύτερη διανομή τροφίμων στο Γαλάτσι.  Βασικά είδη διατροφής , προϊόντα της ελληνικής γης,  στην όσο το δυνατόν καλύτερη τιμή και ποιότητα .
Αποδείξαμε στην πράξη ήδη από την πρώτη διανομή τροφίμων αλλά αποδεικνύουμε και με αυτήν και τις επόμενες που θα ακολουθήσουν ότι  ότι ένας άλλος δρόμος είναι εφικτός για την κοινωνία μας.
Ο δρόμος της λαϊκής αυτοοργάνωσης , της αξιοπρέπειας, της ανιδιοτέλειας, της αντίστασης,της δημοκρατίας.
Συνεχίζουμε.
Εμείς όλοι, άνθρωποι απλοί, της διπλανής πόρτας,  συνεχίζουμε με
μεγαλύτερο κέφι και συμμετοχή γιατί  δεν αναθέτουμε τη ζωή μας σε
κανέναν, γιατί  δεν έχουμε ανάγκη τα μνημόνιά τους που διαλύουν την
χώρα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
Θα συνεχίσουμε για να τους αποδείξουμε ότι μπορούμε και οργανώνουμε τη
ζωή μας με βάση τις δικές μας ανάγκες και όχι με βάση τους εκβιασμούς
της Μέρκελ.

Το δελτίο παραγγελίας της 2ης διανομής τροφίμων είναι το παρακάτω:

«Ποιοι είμαστε

Η Kίνηση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Γαλατσίου «»ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ»», είμαστε μια ανοικτή πρωτοβουλία ευαισθητοποιημένων πολιτών, που μέσω της εθελοντικής προσφοράς και δράσης αντιστεκόμαστε στα πρωτοφανή και συνεχώς εντεινόμενα φαινόμενα κοινωνικής διάλυσης και καταστροφής, που οφείλονται στις επιλογές όλων αυτών που κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα, και που οδήγησαν στην πρωτοφανή πολιτική, οικονομική και κοινωνική κρίση που την μαστίζει .                                                                                                                                                                                                                                          Το αποτυχημένο μοντέλο ανάπτυξης, η παραγωγική αποδιάρθρωση, τα κάθε λογής μνημόνια και δανειακές συμβάσεις, η λεηλασία σε μισθούς και συντάξεις, η συνεχώς αυξανόμενη ανεργία οδήγησαν στη ραγδαία φτωχοποίηση του πληθυσμού της χώρας.  Παιδιά που λιποθυμούν στα σχολεία, ουρές στα συσσίτια, άνθρωποι που ψάχνουν στα σκουπίδια, είναι εικόνες «συνηθισμένες».         Και ενώ το πρόβλημα του υποσιτισμού είναι ήδη εδώ,  μια χούφτα μεγάλες αλυσίδες λιανικής πώλησης τροφίμων ελέγχουν την διακίνηση τους και καθορίζουν τις τιμές κερδοσκοπώντας. Η τιμή που πληρώνει ο καταναλωτής, με την παρεμβολή πολλών μεσαζόντων, είναι πολλαπλάσια από την τιμή παραγωγού, και τα βασικά είδη διατροφής έγιναν πια δυσπρόσιτα. «»Δώστε ληγμένα στους φτωχούς»» αυτή είναι η λύση που βρήκαν οι ‘σωτήρες’ μας, για να μην ξεσηκωθούν οι πεινασμένοι, και για να αυξήσουν τα κέρδη τους οι επιχειρήσεις πουλώντας τρόφιμα που  θα έπρεπε να βρίσκονται στις χωματερές.                                                                                                                                                                                                                                             Με βάση τις παραπάνω διαπιστώσεις, δίνοντας την μάχη της επιβίωσης:

• Παρεμβαίνουμε στη διαδικασία διάθεσης των προϊόντων και καταργούμε στην πράξη μεσάζοντες και κερδοσκόπους, τον παρασιτισμό, τη διαφθορά και τη ‘’συναλλαγή’’ έτσι ώστε οι πολίτες να προμηθευτούν φτηνά και ποιοτικά βασικά είδη διατροφής, κατευθείαν από επιλεγμένους παραγωγούς, ή παραγωγικές συλλογικότητες. • Αντιστεκόμαστε και προσπαθούμε να δείξουμε έμπρακτα ότι υπάρχει ένας άλλος δρόμος, της αξιοπρέπειας, της αλληλεγγύης, της συμμετοχής, της αυτοοργάνωσης, της ανιδιοτέλειας, της κοινωνικής συνοχής, της δημοκρατίας, • Φέρνουμε στο προσκήνιο, όχι το κέρδος και τις ‘’αγορές’’, αλλά τον άνθρωπο, τη συμμετοχή, τη συλλογικότητα, την αλληλεγγύη. • Να οργανώσουμε την ζωή μας όχι με βάση την 8η ή 9η δόση του ΔΝΤ ή τον 35ο εκβιασμό της Μέρκελ αλλά με βάση τις δικές μας ανάγκες.

Η κίνηση δεν εξαρτάται από κανένα πολιτικό φορέα. Mέλος της είναι κάθε πολίτης που συμφωνεί με τις γενικές αρχές της και ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΕΝΕΡΓΑ στη λήψη και εκτέλεση των αποφάσεων της. Τα μέλη της είναι ισότιμα, δεν υπάρχουν οργανωτικά επίπεδα και μόνιμος διαχωρισμός καθηκόντων. Οι συνελεύσεις και οι επιτροπές της, συζητούν, αποφασίζουν και συντονίζουν τις δραστηριότητες της.

Δήλωση συμμετοχής                  στην κίνηση Επίθετο:
Όνομα:
Διεύθυνση:
Τηλ/νο:
e-Mail:
Η συμμετοχή στη δράση της κίνησης είναι εθελοντική και μπορεί να ανακληθεί ανά πάσα στιγμή.

———————————————————————————————–

6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012 – 1η διανομή τροφίμων

————————————————————————————————–

6 comments on “ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ

 1. […] από την τελευταία διανομή τροφίμων που διοργάνωσε η Κίνηση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Γαλατσίου. -Πως σε λένε ? -Χριστίνα , από την Τασκένδη είμαι, με την […]

 2. […] από την τελευταία διανομή τροφίμων που διοργάνωσε η Κίνηση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Γαλατσίου. -Πως σε λένε ? -Χριστίνα , από την Τασκένδη είμαι, με […]

 3. […] πολιτών που πρωτοστατούν στις διανομές τροφίμων «ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ», στους αγώνες ενάντια στις κεραίες κινητής […]

 4. Ο/Η ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ λέει:

  Γιατι δεν ενημερώθηκα μεσω του κινητου μου,,οπως γινοταν μεχρι τωρα,για την διανομή τροφίμων της παρασμένης Κυριακής;;;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s