Βραδιά αφήγησης: «Του έρωτα … κατορθώματα!»

paramyuia19-S.jpg

Η ομάδα αφήγησης «Παραμυθανθός» παρουσιάζει άσεμνες, πικάντικες, αστείες ιστορίες για του έρωτα τις πονηριές μαζί με παραδοσιακές ρίμες, μουσικές και τραγούδια που λέγονται μόνο τις αποκριές!

Μόνο για ενήλικες

Ομάδα αφήγησης «Παραμυθανθός»

Αφήγηση: Δημήτρης Μάλλης – Καλλιρρόη Μουλά

Μουσική: Δημήτρης Μάλλης – Θωμάς Ζήσης

 

 

Βιογραφικό

Η ομάδα αφήγησης «Παραμυθανθός» ερευνά, μελετά, καταγράφει και παρουσιάζει λαϊκά παραμύθια, μύθους και παραδόσεις από τον τόπο μας και απ΄ όλο τον κόσμο. Στόχος της είναι το ζωντάνεμα της διαδικασίας μεταβίβασης ιστοριών από το στόμα στο αυτί, το μοίρασμα του θησαυρού της λαϊκής σοφίας μέσα από μια αυθεντική εμπειρία αφήγησης.
Οι παραστάσεις του «Παραμυθανθού», εκτός των άλλων, χαρακτηρίζονται από τη χρήση μουσικής που σηματοδοτεί αφηγηματικά, συμπληρώνει και αλληλεπιδρά με την αφήγηση. Ήχοι, μουσικές και τραγούδια, που γράφονται ειδικά για τα παραμύθια, παρουσιάζονται ζωντανά από τους μουσικούς και τους αφηγητές επί σκηνής.

Δημήτρης Μάλλης – Καλλιρρόη Μουλά

Η αγάπη τους για τα παραμύθια τους οδήγησε να μαθητεύσουν στην τέχνη της αφήγησης κοντά σε Έλληνες και ξένους καταξιωμένους αφηγητές.
Νιώθοντας την ανάγκη και την ευθύνη να μοιραστούν το θησαυρό της λαϊκής προφορικής παράδοσης, και με πολλή χαρά , αφηγούνται ιστορίες σε μικρούς και μεγάλους.
Είναι ιδρυτές της Ομάδας Αφήγησης «Παραμυθανθός». Με τον «Παραμυθανθό» ταξιδεύουν στην Ελλάδα και στους μαγικούς τόπους των παραμυθιών.

Έχουν αφηγηθεί , σε φεστιβάλ, μουσεία, κοινωνικούς χώρους και καφέ της Αθήνας όσο και της περιφέρειας, σε θεατρικές σκηνές, πολιτιστικά κέντρα, σχολεία, πλατείες, εκκλησίες, βιβλιοθήκες, παραδοσιακά γεφύρια, σε αυλές σπιτιών, σταθμούς τρένων, αλώνια και ξέφωτα.

Μεταξύ άλλων έχουν αφηγηθεί στο «Μουσείο Ελιάς και Λαδιού», στο Πήλιο, στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη», στο «Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα», στο «Οίκημα του Λυκείου Ελληνίδων Βόλου», στο «Λύκειο Ελληνίδων Σαλαμίνας», στο «Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Νέας Μάκρης» στο «Πολιτιστικό Κέντρο Απειράνθου Νάξου», στις Πλάκες Μήλου, στο τρενάκι Μουτζούρης του Πηλίου, στο «Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης», στην Πλάκα, στο «Κέντρο Νεότητας» του Δήμου Σαλαμίνας, στο «Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας» Βόλου, στο «Λαογραφικό Μουσείο Κύμης», στη «Βιβλιοθήκη Ιωάννειου Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων», στη «Βιβλιοθήκη Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών», στη «Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Περιστερίου», στο «Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Κερατσινίου», στο Αμφιθέατρο Δήμου Περιστερίου», στο «Κέντρο Πρόληψης Οδοιπορικό», στη θεραπευτική κοινότητα «Νόστος», στην «Τεχνόπολη» -Γκάζι , στο «Σπίτι των Παραμυθιών», στο «Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη» και στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Έχουν αφηγηθεί στο «Φεστιβάλ Αφήγησης «Αθήνα… μια πόλη παραμύθια!» το 2014, το 2015,2016, 2017 και το 2018, στο «Φεστιβάλ Αφήγησης Παραμύθια και Μύθοι στου Κένταυρου τη Ράχη» το 2013, το 2014, το 2015, 2016, 2017και το 2018, στο Φεστιβάλ «Παραμύθια για μικρούς και μεγάλους» του ΚΕΘΕΑ, (2014,2015,2016), στο «4ο Φεστιβάλ Αφήγησης Αθηνών – Πειραματικές Αφηγήσεις» (2015), στο «6ο Φεστιβάλ Αφήγησης Αθηνών – Παραλογές και Μαντινάδες» (2017), στο «7ο Φεστιβάλ Αφήγησης Αθηνών  – Αφηγήσεις – Ανέκδοτες Ιστορίες πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφεων» (2018) στη «Σκυταλοδρομία Παραμυθιών» του Δήμου Αθηναίων. (2015,2016,2017,2018,2019), στο «Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου» του Ιδρύματος Ελληνικού Πολιτισμού (2015), στη «Γιορτή Παιδικού – Εφηβικού Βιβλίου» του ΣΕΒΕ. (2015) , στο 7ο Φεστιβάλ Ολύμπου «Αφηγήσεις μες στον ανασασμό των φύλλων» (2016), στο Break The Chain Festival #2 (2016), στο Xmass Bazaar της Εφημερίδας «Παραπολιτικά» (2016), στον Εικαστικό Περίπατο – Art Walk – Κιμώλου (2017) , στην 16η Γιορτή Παραμυθιών στην Κέα (2018)κ.ά.

Παράλληλα εκπονούν εκπαιδευτικά προγράμματα για το λαϊκό παραμύθι και τους μύθους του κόσμου σε μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Παρουσιάζουν βιωματικά σεμινάρια και εισηγήσεις για το λαϊκό παραμύθι, το μύθο και την αφήγηση σε εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και σε μεταπτυχιακούς φοιτητές.
Είναι μέλη του Π.Ο.Φ.Α (Πανελλήνιος Όμιλος Φίλων Αφήγησης) και του ΙΡΕΣΕ (Ινστιτούτο Ρητορικών και Επικοινωνιακών Σπουδών Ελλάδας)

Συγγραφικό έργο:
Δημήτρης Μάλλης: «Ο ίσκιος κουλουριάζεται, το φως ξεθηκαρώνει» Εκδόσεις Οσελότος, 2016

Δημήτρης Μάλλης:
«Τρεις Ιστορίες για ανθρώπους που έφτασαν στις άκρες του κόσμου» Εκδόσεις Οσελότος 2014

Δημήτρης Μάλλης – Καλλιρρόη Μουλά:
Συμμετοχή με δυο παραμύθια στο συλλογικό έργο: «Παραμύθια από το στόμα στο χαρτί και από το χαρτί στο στόμα» Δ.Β. Προύσαλης (Επ.) Εκδόσεις Απόπειρα 2014

Δημήτρης Μάλλης – Καλλιρρόη Μουλά:
Συμμετοχή με δυο παραμύθια στο συλλογικό έργο: «Παραμύθια των Ευχών» Δ.Β. Προύσαλης (Επ.) Εκδόσεις Απόπειρα 2015

Αρθρογραφία

Ο Δημήτρης Μάλλης έχει τη μόνιμη στήλη « Ένα τσουβάλι ψέματα, ένα σακί αλήθεια» για το λαϊκό παραμύθι στην εφημερίδα «Άποψη της Σαλαμίνας»

Θωμάς Ζήσης
Ξεκίνησε τις σπουδές του στο Κλασσικό πιάνο το 2003 στη Μουσική σχολή «Νέα Μορφή» με καθηγήτρια την Μαρία Κυριαζόγλου. Συνέχισε στο Ωδείο «Τέχνη Και Δημιουργία» . Το 2016 ολοκλήρωσε τις μουσικές του σπουδές παίρνοντας πτυχίο στο κλασσικό πιάνο με καθηγήτρια την Μαρία Κυριαζόγλου, με βαθμό πτυχίου Άριστα παμψηφεί. Παράλληλα με καθηγήτρια την Μαρία Μουρίκη πήρε το πτυχίο του Ειδικού Αρμονίας με βαθμό Άριστα.
Είναι μέλος (piano/keyboards) των μουσικών σχημάτων «Qualified Reloaded» (Blues, soul, funk, rock) και «Otus» (70’s progressive rock) Από φθινόπωρο του 2016 μέχρι τον Γενάρη του 2017 παρέδιδε, εθελοντικά, μαθήματα πιάνου στη δομή των Γιατρών του Κόσμου, στην Παιανία, για ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες.
Παραδίδει μαθήματα πιάνου και θεωρίας-αρμονίας στο Ωδείο «Τέχνη και Δημιουργία.
Από το χειμώνα του 2017 είναι μέλος, ως μουσικός, της ομάδας αφήγησης «Παραμυθανθός» όπου γράφει μέρος από την πρωτότυπη μουσική για τις παραστάσεις.
Είναι φοιτητής στο τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών Τ.Ε του ΑΕΙ Πειραιά Τ.Τ.

 

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s