Μια αναγκαία απάντηση

ampariza5Προς τον κο Π. Δαβίλλα  
Δημοτικό σύμβουλο Γαλατσίου.

Κε Δαβίλλα , με αφορμή την αναφορά σας στο «Αμπάριζα» σε απάντησή σας στην καταγγελία της δημοτικής κίνησης «Ενότητα για την Ανατροπή» θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα παρακάτω.

– Ο κοινωνικός και πολιτιστικός χώρος «παίρνω Αμπάριζα» δεν είναι κατάστημα.
Είναι μια ελεύθερη και ανοιχτή συλλογικότητα  που λειτουργεί σε εθελοντική βάση και με σημαντική παρέμβαση τα τελευταία πέντε χρόνια στα κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα της πόλης  και ιδίως στα θέματα αλληλεγγύης.
– Ο κοινωνικός και πολιτιστικός χώρος «Αμπάριζα» δεν είναι ιδιοκτησία κανενός, δεν ανήκει σε κανέναν και μέλος του δύναται να γίνει ο οποιοσδήποτε πολίτης της πόλης το επιθυμεί. Όλα τα παραπάνω τα γνωρίζει κάθε πολίτης της πόλης που κατ’ ελάχιστον έχει ένα ενδιαφέρον για  τα κοινά της πόλης.
Και βέβαια έχει μικρή σημασία για την πόλη εάν εσείς μπερδεύεστε και  συγχέετε τις έννοιες « πολιτισμός, αλληλεγγύη», με «μαγαζί και κατάστημα».
Όμως έχει μεγάλη σημασία, θα λέγαμε είναι επικίνδυνο,που εσείς ως δημοτικός σύμβουλος, αδυνατείτε να διακρίνετε και συγχέετε τις έννοιες «υποχρέωση του δήμου» και «εξυπηρέτηση του πολίτη» με τις έννοιες μικρορουσφέτια και εξυπηρέτησεις ημετέρων. Πολύ δε περισσότερο όταν όλα αυτά τελούν , όπως άλλωστε εσείς αναφέρετε,  σε γνώση του κου Δημάρχου και γίνονται με εντολές του.
Κε Δαβίλλα είναι δικαίωμα κάθε ενός που πληρώνει δημοτικούς φόρους και τέλη, όπως το «Αμπάριζα»,  να καλεί την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου να περισυλλέξει ογκώδη αντικείμενα από το πεζοδρόμιο και είναι  υποχρέωση του Δήμου να ανταποκρίνεται σε αυτό το κάλεσμα.  Δεν μας κάνατε κάποια «χάρη».
Αντίθετα δεν εμπίπτει στις υποχρεώσεις του δήμου αλλά στο πλαίσιο των πελατειακών σχέσεων η συμβολή του Δήμου και μάλιστα δια των μηχανημάτων του σε ανακαινίσεις  ιδιωτικών καταστημάτων.  Εάν δε, εξ αυτού του λόγου, υπάρχουν αντικείμενα τα οποία οχλούν ή «δημιουργούν  συνωστισμό και μποτιλιάρισμα» (δικά σας λόγια) τότε απλά εφαρμόζονται οι νόμοι κε Δαβίλλα.

Παίρνω Αμπάριζα
Κοινωνικός και πολιτιστικός χώρος
Γαλακηδών 11-Γαλάτσι
www.pernoampariza.wordpress.com

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s