Νέα επίθεση στους «Χωρίς Μεσάζοντες»

DSC_3383

Το Κίνημα Χωρίς Μεσάζοντες δεν τρομοκρατείται

Την Κυριακή 9 Φλεβάρη κι ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η 4η Αγορά Χωρίς Μεσάζοντες στο Μαρούσι, τετραμελές κλιμάκιο της Διεύθυνσης Ελέγχων της Γ.Γ. Καταναλωτή του Υπ. Ανάπτυξης με τη συνδρομή αστυνομικών προχώρησε στην έκδοση κλήσεων στους 16 παραγωγούς, που διέθεταν προϊόντα.

Επιβλήθηκε στον καθένα πρόστιμο 1000 ευρώ, γιατί αν κι έχουν την ειδική άδεια άσκησης υπαίθριου εμπορίου – παραγωγού, δεν είχε εκδοθεί η απαραίτητη άδεια του Δήμου Αμαρουσίου για τη διεξαγωγή της υπαίθριας αγοράς σε συγκεκριμένο σημείο.

Ένα χρόνο τώρα ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, κ. Πατούλης, συστηματικά προσπαθεί να το σταματήσει. Όχι μόνο μη εκδίδοντας την σχετική άδεια, αλλά φτάνοντας στο σημείο να μην αναγνωρίζει τη συλλογικότητα «Αλληλέγγυοι δρόμοι». Κι όλα αυτά, γιατί με μικροπολιτικές σκοπιμότητες επιθυμεί να ελέγξει όλες αυτές τις δραστηριότητες και τις πρωτοβουλίες.

Πρόκειται για ένα ακόμα χτύπημα στο Κίνημα Χωρίς Μεσάζοντες επιχειρώντας την τρομοκράτηση των παραγωγών ώστε να μη συμμετέχουν. Την ίδια ώρα, που οι αγρότες της χώρας βρίσκονται στον δρόμο διεκδικώντας την ελάφρυνση του κόστους παραγωγής και την παρέμβαση του κράτους, ώστε να κλείσει η ψαλίδα της τιμής παραγωγού και της τιμής στο ράφι.

Καταγγέλλουμε το Δήμαρχο Αμαρουσίου, ότι επιχειρεί να στερήσει από τους κατοίκους της περιοχής το δικαίωμά τους για την προμήθεια φτηνών – ποιοτικών – ελληνικών προϊόντων.

Καταγγέλλουμε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του Υπουργείου Ανάπτυξης, γιατί υλοποιούν πολιτική εντολή κι έχουν βάλει στο στόχαστρο το Κίνημα Χωρίς Μεσάζοντες, αντί να ελέγχουν και να παρεμβαίνουν κατά της αισχροκέρδειας στην αγορά, που έχει εκτινάξει στα ύψη το κόστος διαβίωσης στην Ελλάδα των Μνημονίων και της ανθρωπιστικής κρίσης.

Απαιτούμε την άμεση ανάκληση των προστίμων, που επιβλήθηκαν στον παραγωγούς.

Δεν φοβόμαστε – Δεν τρομοκρατούμαστε.

Το Κίνημα Χωρίς Μεσάζοντες, ως ανάγκη του ίδιου του λαού, είναι εδώ, κάθε μέρα και πιο δυναμικό και θα νικήσει.

–          Δευτέρα 10 Φλεβάρη, 10 π.μ. – Παράσταση Διαμαρτυρίας στη Γ.Γ. Καταναλωτή (πλατεία Κάνιγγος)

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s